Foto_Årets blinklys nominasjon

Stem oss til Årets Blinklys

Gumpen Skade & Bilpleie er nominert til å vinne prisen "Årets Blinklys", for satsingen på bærekrafte løsningen under bygging og drift av det nye skadesenteret i Sørlandsparken. Utmerkelsen er en hyllest til bærekraftstiltak for bilbransjen, og er opprettet i samarbeid mellom Söderberg & Partners (NHO Forsikring), Storebrand (NHO Pensjon) og Norges Bilbransjeforbund. Den deles i år ut under Bilbransjens dager på Gardermoen 14. og 15. november. 

På NBFs nettsider kan du lese mer og stemme oss til seier
Avstemningen er åpen til klokken 17:00 tirsdag 14. november.


Bilde fra åpningen 21. mars 2023.

Her er juryens begrunnelse for Gumpen Skade & Bilpleie:

Gumpen Skade & Bilpleie AS har nylig etablert et nytt karosseriverksted med ambisjonen om å bli Norges mest bærekraftige. De har tenkt bærekraft fra A-Å, helt fra tegnebordet og ut til drift.

Dette engasjementet gjenspeiles i deres valg av energieffektivitet i byggeprosessen og i den påfølgende driftsfasen, materialvalg, avfallshåndtering, vannforbruk, teknologisk utvikling og ivaretakelse av alle tre bærekraft dimensjonene: det sosiale, miljømessige og økonomiske.

De har installert solcellepaneler på 2/3 av taket, et fullverdig styrings- og driftssystem, en imponerende batteribank, fjernvarme, avanserte elbilladere og overvannsfiltrering. Gjennom hele prosessen har de involvert de ansatte.

Bygget ble offisielt åpnet i mars 2023, så det er for tidlig å måle den fulle effekten, men i perioden mars til september har solcellene produsert 150000 kWt og har overgått forventningene. Tiltakene har gjort dem til en foretrukken partner for forsikringsselskaper og de har fått mye oppmerksomhet fra politikere, samarbeidspartnere og til og med konkurrenter. I tillegg har Gumpen Skade & Bilpleie AS integrert bærekraft dypt inn i sin kjernevirksomhet og er både ISO-sertifisert og Miljøfyrtårn.

Juryen nominerte Gumpen Skade & Bilpleie AS fordi de hadde levert en veldokumentert og omfattende beskrivelse som ble presentert på en oversiktlig måte. Juryen ble imponert over selve fremleggelsen av de ulike tiltakene de har gjort i forbindelse med å etableringen og byggingen av det nye karosseriverkstedet i Kristiansand.

De har også en helhetlig og langsiktig tilnærming som juryen vektlegger. Den aktive involveringen av de ansatte, som har blitt engasjert både i planleggings- og gjennomføringsfasene, ble spesielt fremhevet. Det er de ansatte som vil bære frem og forvalte bærekraftsarbeidet som er lagt ned.