Foto_Lærling
LÆRLINGER: Alle disse har valgt å være lærling hos oss. Mange av dem har blitt ansatt videre etter læretida.

Lærling hos Gumpen

Gumpen Gruppen er en attraktiv lærebedrift innenfor en rekke områder. Dette har vi blitt ved å kombinere lang tradisjon i bilbransjen med vilje til nytenking og innovasjon. Bilbransjen er en spennende næring som opplever enorm utvikling og tilbyr et stort spekter av lærlingstillinger.

Vi har til enhver tid rundt 30 lærlinger hos de ulike forhandlerne våre. Gumpen Gruppen tar rollen som en lærling-bedrift på alvor og ønsker å tilby varierte oppgaver og et høyt faglig innhold. Den grundige opplæringen gjør lærlingene svært attraktive etter læretida, og ofte får de tilbud om fast ansettelse hos oss. Som medlem av Bilbransjens Opplæringskontor Sør legger vi også til rette for at elever fra ungdomsskoler kan komme på utplassering og utforske bilfaget som mulig yrkesretning.

Vi tar imot lærlinger innen følgende yrkesretninger:

  • Salg
  • Bilmekaniker - lette kjøretøy
  • Billakkerer
  • Reservedelsfaget
  • Serviceyrker
  • Bilskade
  • Hjulutrustning
  • Motorsykkel
  • Bilpleie
  • Kommunikasjon og markedsføring

I Gumpen Gruppen får lærlinger tett oppfølging fra ansatte med høy kompetanse og arbeidserfaring, i tillegg har de gode støttespillere fra Opplæringskontoret for bilfag,

Vil du bli lærling?

Lærlinger innenfor bilmekaniker-, billakkerer- og bilskadefaget starter hos oss etter å ha fullført første året på videregående med enten Teknikk og industriell produksjon (TIP) eller Elektrofag. Du kan da velge å videreutdanne deg innenfor flere av disse bilfagene, og deretter ta fagbrev hos en av våre forhandlere.

Bilmekanikerfaget forutsetter at du synes det er gøy med teknikk, og dagens biler krever at du også har interesse for elektronikk og feilsøking.

Bilskadefaget gir deg mulighet til å lære hvordan avanserte sikkerhetssystemer skal rettes opp etter en skade. Kanskje reservedelsfaget frister deg, hvis du er mer innstilt på å jobbe på servicesiden med å hjelpe kunder å skaffe deler. Eller kanskje du synes billakkererfaget er tiltrekkende fordi du er opptatt av farger, lakk og design.

Lærlinger innen salg og service starter læretida etter endt utdanning innen Salg- og servicefag på VG1 og VG2. Det samme gjelder lærlinger innen kommunikasjon og markedsføring, med oppstart etter fullført VG2 på Medier og kommunikasjon.

Liker du å jobbe med både praksis og teori og synes det er spennende med biler, motor, elektro, mekanikk eller data – da kan vi hjelpe deg slik at dine interesser blir din utdannelse. Du får en trygg og variert jobb, med gode karrieremuligheter gjennom et stort tilbud av intern kursing, i et stort konsern som gir deg utvikling og trygghet.

Hvorfor velge Gumpen?

Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet innenfor alle områder i bilbransjen. Gjennom spennende merker og teknologisk utvikling vil lærlinger hos oss jobbe med den nyeste teknologien og utstyr som brukes for å vedlikeholde og diagnostisere noen av verdens mest kjente bilmerker; Volkswagen, Audi, Skoda, Nissan, Volvo, Mazda, Jaguar og Land Rover. Samt motorsykkelmerket Yamaha.

Vi har i dag en rekke lærlinger i Agder og Telemark. Lønnsbetingelsene for våre lærlinger skal være konkurransedyktige. I tillegg til fagopplæringen, vil lærlingene få tilbud om relevante kurs avhengig av fagområde. Vi tilbyr et godt og inkluderende arbeidsmiljø som blant annet ivaretas gjennom Great Place to Work, en undersøkelse hvor vi måler trivsel og ser på hva vi kan gjøre for at ansatte skal trives enda bedre.

Etter endt læretid er det gode muligheter for videre fagutvikling internt i konsernet, men også hos importører og fabrikker. Gumpens Auto AS har av NHO blitt kåret til årets lærling-bedrift uansett kategori, takket være vårt arbeid for å få flere interessert i det spennende arbeidet som skjer i bilbransjen og den høye kvaliteten utdanningen vi tilbyr.

"Jeg føler med betydningsfull som lærling!"

– Haakon Holt, lærling hos Gumpens Auto Mandal

"Det er også gøy å merke at jeg blir bedre dag for dag. Jeg lærer veldig mye her!"

Robin Sharma, lærling hos Gumpen Bilpleie

"Vi har ett himla godt samhold på jobb!"

- Joakim Ågedal, lærling hos Gumpens Auto Mandal

"Det er spennende arbeidsoppgaver og en skikkelig fin arbeidsplass!"

Hreinn Òli Sigurdarson, lærling som innholdsprodusent