Foto_Geely + Gumpen
I sommer testet GumpenGruppen Geely Geometry C, som blir den første modellen på det norske markedet. Modellen som kommer vil avvike noe fra avbildet modell. Foto: Kristine Gumpen

Kinesisk satsing fra GumpenGruppen

Det kinesiske bilmerket Geely kommer endelig til Norge, og GumpenGruppen blir forhandler av bilmerket i Kristiansand, Arendal, Grenland og Notodden. Allerede våren 2023 åpner Gumpens nye forhandlere.

- Når vi nå velger å satse på et kinesisk bilmerke, skjer det gjennom en veletablert importør og en produsent som blant annet er kjent for å bygge Volvo, Polestar og Lotus, sier Terje Jochumsen.

Geely Auto Group solgte i 2021 hele 1,44 millioner biler, og opererer med 12 fabrikker. 


Terje Jochumsen,

Satser nytt, og brukt i Arendal

- I Arendal er vi nå på utkikk etter nye lokaler, sier Jochumsen. 

Nyetableringen blir Gumpens første i gamle Aust-Agder, og i tillegg til å være forhandler av Geely blir det en betydelig satsing på nyere bruktbiler.

I Grenland skal nytt anlegg skal stå klart i april 2023, men hvor er foreløpig ikke besluttet. Geely kommer ikke til å bli en del av allerede etablerte forhandlere i Grenland. På Notodden skal Geely flytte inn på Bilsenteret, som er Gumpens Mazda- og Volvo-forhandler.

Hei

Stor tro på første modell

Geely Geometry C Facelift er første modell ut på det norske markedet, en kompakt SUV/crossover. Bilen vil komme med to batteripakker; en med 70 kWh batteri og oppgitt WLTP-rekkevidde på inntil 460 km, og en med rekkevidde på inntil 350 km. Bilen kan sammenlignes med MG ZS EV, som har tatt betydelige markedsandeler i Norge. 

- Vi gleder oss til å tilby denne bilen til kunder i vår landsdel. Geely blir et godt supplement til våre etablerte bilmerker, avslutter Jochumsen.