Foto_Høstferiejobb for ungdomsskoleelever
Martin jobber som bilmekaniker på Gumpens Auto vest, og har nylig bestått fagprøven etter endt læretid.
Skrevet av: Atle Vik, serviceleder hos Gumpens Auto Vest

Høstferiejobb for ungdom

Gumpen Gruppen jobber aktivt med rekruttering av unge til bilbransjen. I høst inviterer vi, sammen med flere bedrifter i Kristiansand, over 30 ungdommer til å teste ut ulike yrkesretninger hos oss - med lønn! Fem dagers arbeidsuke sammen med en bilmekaniker, lakkerer eller biloppretter. 

5000 kroner er ukelønna ungdommene får om de møter opp på tida og er motiverte for å lære.

Du kan søke her!  (søknadsfrist 16. september)

 

Ulike retninger

For oss i bilbransjen er det viktig å få vist frem alle de ulike mulighetene vi har å tilby. Enten ungdommen er glad i IT, har teknisk interesse eller rett og slett er glad i bil, finnes det utrolig mange ulike retninger man kan gå. Når man hører ordet bilmekaniker tenker mange umiddelbart på oljete mekanikere og bråkete verksted, men i dag er en mekaniker nærmest en IT-ekspert på motoriserte kjøretøy. Det er selvsagt fortsatt olje og mekanikk, men det er også mye avansert diagnostisering via data. Er man mest interessert i design og farger, kan billakkerer være en spennende karrierevei som krever både kreativitet og nøyaktighet.

Diagnostering bil

Motivasjon og gode holdninger

Flere av våre forhandlere tar årlig inn elever til arbeidsuke. De som utpeker seg som motiverte og interesserte tilbys også ekstrajobb i ferier, og flere ender også opp som lærlinger innenfor et av fagene vi tilbyr. Dette er en fin måte for oss å bli kjent med potensielle lærlinger, og gjør også at de unge kan bli mer sikre på retningen de ønsker å gå. 

Muligheten er stor for at de blir ønsket velkommen tilbake dersom de har vist seg motiverte og hatt de rette holdningene. I høstferien vil ungdommene få hver sin fadder fra bedriften som vil sørge for at opplevelsen blir både lærerik og trygg.


Trygg bransje i utvikling

Det har vært stor utvikling i bilbransjen de siste årene, så vi sender jevnlig ansatte på kurs, og tilrettelegger for personlig utvikling internt i selskapet. Det er flere veier inn i bilbransjen, og en uke hos en av våre bedrifter vil gi et bedre innblikk i hvilke muligheter  som finnes.

Bilmekaniker Volkswagen, påfyll olje

Lærlinger er en viktig ressurs hos oss, og vi ønsker selvsagt å utvikle dyktige fagarbeidere som vil bli hos oss i mange år fremover.


Hyggelig avslutning på uken

Når arbeidsdagen nærmer seg slutt på fredag, samles vi til en hyggelig sammenkomst hvor vi også inviterer foresatte. Her vil det være mulig å stille spørsmål, og opplæringskontoret forteller mer om mulighetene i bilbransjen.