Foto_Norges beste selger andre året på rad

Norges beste selger andre året på rad

Nikolai Stien, best for andre året på rad, og kollega Alexander Tveit på en råsterk tredjeplass. Hva skal til for å bli best?
- Først og fremst mye hard jobbing, med lange dager og høyt tempo. Struktur og tidsstyring, sammen med knallhard prioritering av riktige arbeidsoppgaver. Vi har et veldig godt team her på Gumpens Auto Vest og det legger til rette for å kunne levere gode resultater.

Kan du si litt om hvordan dere jobber for å prestere så godt år etter år?
- Vi er nok gode til å se mulighetene som dukker opp, eller finne nye løsninger når det går litt trått. Vi prøver hele tiden å utvikle oss og er alltid åpne for nye innspill og endring. I tillegg jobber vi i et fremoverlent konsern som legger godt til rette for å lykkes. Vi har mange gode kunder som gir oss stor tillit til å styre bilpark og komme med råd for utskiftninger og beholdning.  

Artikkelen fortsetter...

Bilde: Alexander Tveit (t.v) og Nikolai Stien er landets råeste selgere av Volkswagen Nyttekjøretøy.


Hva slags tilbakemeldinger er det dere får - hva er det som gjør at dere får tilliten? 
- Vi er en totalleverandør som ikke bare sørger for selve bilen, men også løsninger for innredninger, ettermontert utstyr og ombygginger, dekor og naturligvis ettermarked med servicer og reparasjoner. I tillegg har vi stort fokus på å være gode rådgivere for kundene, fremfor å bare tenke antall biler ut porten.

– De gir oss stor tillit når de setter ansvaret over til oss, men dette er vårt fag og jeg tror kundene har sett at vi alltid prøver å gi de riktige alternativene fremfor å utnytte situasjonen. Vi kjenner markedet og ser hva som er lønnsomt for kundene våre og jeg tror også kundene setter pris på veiledningen.


Kan du fortelle litt om konkurransen for å bli årets beste selgere? Hva ligger bak kåringene, og hvordan fungerer systemet?
- Sales Award deles opp i 5 grupper etter størrelsen på forhandlerne, slik at små forhandlere konkurrer mot hverandre og store forhandlere i store byer mot hverandre i sine grupper. Vi er i gruppe 4, altså den nest største gruppa.
I hovedsak blir poengene fordelt utfra antall utleverte biler, men antall finansieringer og serviceavtaler bidrar også. Den med flest poeng vinner.

– I tillegg er det veldig gøy å få med Alexander Tveit, som ble nummer 3 i år! Det viser hvor hardt vi jobber og hvor gode kunder vi har her på Gumpen. Også er det jo litt gøy å kunne dra denne i land for 2 år på rad.

Artikkelen fortsetter...

Bilde: Bilene står ikke lenge i utleveringshallen når Nikolai er på jobb!

 

Det har vært et meget spesielt år for de fleste næringer. Hvordan har pandemien påvirket arbeidet deres, og hva slags utfordringer har dere støtt på?
- Bransjen har hatt en tung periode med leveringsutfordringer og stopp i produksjonen. Det har virkelig vært utfordrende både for oss og kundene våre. Leveringstiden har gitt mye forsinkelser og uvisshet som dessverre har rammet mange. Vi har alltid jobbet langt frem i tid og vært tidlig ute, men pandemien har gjort ting vanskeligere enn noen gang. Vi har virkelig måtte finne nye løsninger og alternativer, samt se enda lengre frem enn tidligere.


Har du noen gode tips til de som vil bli bedre, uansett hva de jobber med, som er en selvfølge for deg kanskje? 
- Tja, om man vil lykkes så styres det først og fremst av deg selv. Resultatene avhenger av jobben man selv gjør.
1. Lever 100% kvalitet hver eneste dag. Slurv og slett arbeid vil gjøre at du ikke lykkes og går direkte utover resultatene.
2. Vær åpen for forandringer, utvikling og nye muligheter. Ta en fot i bakken innimellom for å se om noe kan gjøres annerledes eller bedre. De fleste jobber og bransjer er i stadig utvikling og da er det viktig å tilpasse hvordan man jobber.
3. Sørg for å prioritere riktig. Styr arbeidsdagen slik at du får gjort mest mulig og på den mest effektive måten.