Foto_Sørlandets første Nissan Ariya
Hans Gustav Beurling var første på Sørlandet til å motta nye Nissan Ariya. Vi har snakket med han for å høre hvordan første måneden har vært.
Skrevet av: Benedicte F. Glenne

Endelig ruller Nissan Ariya på sørlandske veier

Hans Gustav Beurling er pensjonert ingeniør, og har jobbet en årrekke innen elektroautomasjon. Han er derfor litt over gjennomsnittet interessert i elektronikk. I september ble han den første på Sørlandet, og en av de første i verden, som kunne rulle ut fra forhandler med en splitter ny Nissan Ariya. 

– Det er ganske merkelig, jeg møter ikke akkurat så mange like biler på veien nå, forteller Hans Gustav med et smil om munnen.

Nyheten Nissan Ariya er en 100 % elektrisk coupé-crossover som har imponert i flere tester allerede. 

Hans Gustav med sin nye Nissan Ariya på Hamresanden i Kristiansand.
Hans Gustav viser stolt frem sin nye Nissan Ariya, i fargen Ceramic Grey.

I 2014 bestemte Hans Gustav seg for å slutte å brenne mer diesel, og siden da har han holdt seg til elbil. Første og andre elbil var storselgeren Nissan Leaf, som både han og kona har vært veldig fornøyd med. Ønsket om ny bil oppsto rett og slett fordi han ville kjøre med tilhenger. 

– Nå kan jeg sette på hengerfeste når jeg trenger det. Det er veldig praktisk. Det blir jo bare fler og fler elbiler på markedet. Det er nok ikke mange år til alle kjører elbil, mener han.

– Jeg synes bilen er overraskende høy. Det gjør det ekstra komfortabelt å gå inn og ut av bilen, legger kona Anne Karin til.

Kjøper Nissan for fjerde gang

Hans Gustav har nå hentet ut sin fjerde Nissan fra Sørlandets Bilsenter, og det høres ikke ut som han har noen planer om å bytte forhandler med det første.

– Jeg synes det er veldig hyggelige folk som jobber der. Jeg var faktisk innom nylig for å bytte til vinterdekk, man vet jo aldri når det plutselig blir kaldt igjen. Da vi var på besøk så vi en Ariya til som hadde fått skilter på, men jeg har ikke møtt den på veien enda.

Utstyret ved førersetet i Nissan Ariya. To store skjermer med god oversikt.
Du finner to store skjermer i dashbordet, og ekteparet synes størrelsen er perfekt. De synes ikke de skal være altfor store heller.

De nye bileierne bor på Tveit, Ryen, og møter meg på Hamresanden for anledningen. Bilen har foreløpig fått mange kortere turer, men når de skulle til Oslo for å besøke sønnene endte de opp med å ta buss denne gangen.

– Det er ikke rekkevidden som er problemet når vi reiser innover på besøk, men parkeringssituasjonen er jo helt håpløs. Da er det faktisk mer behagelig å sette seg på bussen.

Slipper at varene flyter i bagasjerommet

Det er ingen tvil om at den ferske bileieren er fornøyd med kjøpet så langt, og han er veldig spent på hvor mange biler som blir solgt i tiden som kommer.

– Jeg er medlem av en gruppe for Ariya- eiere, men det er stort sett folk fra England. Det er overvekt av positive innlegg, og jeg har ikke sett noe negativt fra de som har kjørt bilen en liten stund nå. Jeg finner stadig ut av nye praktiske ting ved bilen. Blant annet synes jeg inndelingen i bagasjerommet er veldig (praktisk). Dersom man ikke fyller bagasjerommet helt opp etter en handletur, kan man dele det opp slik at ikke alle varene flyter rundt i bagasjerommet.

Hans Gustav viser frem ulike inndelingsmetoder i bagasjerommet til Nissan Ariya.
Hans Gustav viser frem inndelingen i bagasjerommet på Nissan Ariya. Praktisk at handleposene ikke velter og varene flyter utover. 

I tillegg trekker han frem at små ting, slik som å kunne åpne bagasjerommet med foten, gjør hverdagen litt enklere. Med fulle hender, så slipper man å legge fra seg alt på bakken for å åpne opp.

– Også er fartsstyringa veldig god. Når den står på, og jeg nærmer meg en rundkjøring, så bremser den opp slik at jeg kan svinge rundt, også gasser den på igjen når jeg kjører ut. Det gjør jo kjøreopplevelsen bra.


Hans Gustav gleder seg til å få prøvd ut bilen enda mer.

– Det er nok fortsatt mye tekniske og praktiske løsninger vi ikke har funnet ut av enda. Det blir jo litt sånn når man får innføring i bilen så er det veldig mye på en gang. Bilen står i alle fall til forventingene. Også må det nevnes at bilen har ekstremt lite støy når man kjører. Ingen vindsus inne i bilen, avslutter han.