Foto_Tre brødre

Tre brødre henter sine ID.4 i Kristiansand: – det startet på et verft helt sør i Danmark

Tor Magne Madland og Mette Svanes kjørte fra Bergen, Reid Madland og Liv Kleppe tok toget fra Stavanger og Geir og Solveig Madland bor i Kristiansand. Alle møtes de på Gumpens Auto Vest for å hente sine ID.4. 


Nå må dere fortelle litt. Tre par som bor i tre forskjellige byer, så havner dere i Kristiansand for å handle bil? 
– Vil du ha hele historien, smiler Liv lurt. 
Ja, hvorfor ikke? Svarer jeg usikkert. 
– Gjør det kort, da, kommenterer Reid, mannen til Liv, med et gutteaktig blikk. 
– Historien starter egentlig på et verft helt sør i Danmark, starter Liv. Da fikk jeg og Peter Carstens, innehaver av flere VW og Audi-forhandlere i Tyskland, utlevert seilbåter på samme dag. Dette skjedde for ca 10 år siden.  

Hun fortsetter:

– Senere kjørte jeg sørover til Tyskland og fikk behov for en service der. Hos en av Peters forhandlere i Nordfriesland i Schleswig-Holstein fikk jeg beskjed om at det var Gumpen som gjaldt i Norge for videre bilhold. Nå er vi på vår femte bil hos dere på Vest. Det viste seg at han som tipset oss om Gumpen i Tyskland, er en god venn av Helge Gumpen, altså. 
– Vi har også vært veldig fornøyde med Møller Bil Nesttun, kaster Tor Magne inn. Men det har vært noe spesielt med det å handle bil med familien her i Kristiansand. Det er en annen opplevelse, sier han. 
 
Intervjuet fortsetter.. 

Bilde: Familien Madland henter sine ID.4 hos Gumpens Auto Vest. Nå bærer det videre til Stavanger og Bergen.  
 
PÅ TIDE Å VELGE ELEKTRISK 
Og nå står dere her hele familien. Det er et stykke å reise for å hente biler?  
– Egentlig var det Liv og Reid som skulle ha bil, så ble det snakk om denne bilen blant brødrene, og vips så hadde alle bestilt. Men det er altså Liv som har holdt i dette for oss og vært drivkraften her. Hun fikk gjennom sin sak, sier Tor Magne myndig.  
– Når den ene broren skulle ha, så skulle alle ha, gliser Liv. Utsagnet tiltredes av de tre brødrene.  

Nå har dere gått for ID.4, hvordan falt dere på  det valget? 

– Vi har lenge vurdert elbil, men har vært litt skeptiske til rekkevidde, plass etc. Denne har alt vi egentlig har savnet med tidligere modeller, og litt til, så da var vi i grunn klare til å handle da den ble presentert. Til nå har vi kjørt Passat GTE, så tiden var inne for å gå helelektrisk, sier Liv.  
– Vi som bor i bomringer ser jo også fordelene med å velge elektrisk I dag, så det er et fornuftig valg, opplever vi, sier Tor Magne.
– Så er de jo rålekre, da!  

Mette Svanes, kona til Tor Magne, hiver seg med i mitraljøsen av lovord om ID.4: 

– Ikke minst har den takrelinger, og vi driver alle med kajakk. Det at den har lang rekkevidde, god bagasjeplass og hengerfeste er helt essensielt for oss, sier hun.  
 
Intervjuet fortsetter... 

Bilde: Tor Magne får gjennomgang av Sebastian fra Gumpens Auto Vest Foto: Ingunn B. Engen 
 
TEKNOLOGI og INNNOVASJON 
– ID.4 kommer med en rekke digitale løsninger, så det blir spennende å sette seg inn i alt.  Vi er spente på, og gleder oss til å få satt oss skikkelig inn i bilens funksjoner og muligheter, sier Tor Magne.

Han har ikke så mye erfaring med elektriske biler, men blir beroliget av sin bror Reid; 

– Elektriske biler er enklere på alle måter. Sammenlignet med fossildrevne modeller. Umiddelbar respons, reagerer fort, sier han. 

– Det har også vært en kjempefin handel med Sebastian, og han har vært veldig tilstede for oss. Det var en god opplevelse, men nå tar vi nøklene og kjører avgårde, runder Geir av med. 

Artikkelen fortsetter... 


Bilde: Brødrene sørget for god lakkbehandling før de hentet bilene. Zwizzer lakkforsegling gjør bilholdet enklere.

GOD OPPLEVELSE SOM LÆRLING 
– Dette var tre gode handler med kunder som er fornøyd, det er det viktigste.  Nå ville de få levert disse samtidig, som har vært en morsom utfordring for meg som selger. Det er en del å få samkjørt for å klare å levere på familieopplevelsen også, sier Sebastian, salgslærling på Gumpens Auto Vest.   

– Det har vært en fin tillitt å få, med tanke på at jeg fremdeles er lærling, det setter jeg voldsomt pris på! 

Sebastian har sin fagprøve neste mai og er i rute. Vi ønsker han lykke til med forberedelsene, og familien Madland gratulerer med et godt valg og tre flotte, nye ID.4. God fornøyelse!