Foto_Unge talenter i skiløypa

Gumpens Auto sponser unge talenter i skiløypa

Elin Uppstad (22) er en av de lokale talentene som Gumpens Auto Vest har inngått samarbeid med. Gumpens Auto har i alle år vært en bidragsyter for lokal idrett og kultur, og nå er vi i skiløypa med Elin også. Sponsorater er viktig for unge utøveres muligheter, kan hun fortelle om, og sammen med en stor støttespiller i far kan hun nå satse alt på profftilværelsen. 

– Jeg har gått på ski i all tid, fra jeg kunne gå ca, mer og mer gradvis gjennom ungdomskolen og seriøst når jeg startet på Hovden Skigymnas. Var usikker på om jeg ville satse langrenn, fotball eller løping, men ble naturlig med langrenn da jeg startet på Hovden Skigymnas. 

Hva gjorde at du valgte å satse?

– Jeg elsker å være ute i naturen og bruke kroppen. Sette meg mål, jobbe mot de og lykkes er noe jeg synes er spennende. Har en far som er svært glad i langrenn som tok meg med ut fra ung alder og viste meg hvor fint langrenn kunne være.

Ja, din far, Øyvind, er viktig for satsingen har vi forstått. Kan du fortelle litt om det?

– Det var han som tok meg med tidlig ut i naturen og satt langrenn på radaren for min del. Fra dag én har han stått på og fikset alt mellom himmel og jord for å tilrettelegge for meg. Alt fra de små tingene som å passe på at jeg var godt nok kledd som liten til kjøring rundt om i Norge for å teste meg mot andre, til å smøre og jobbe på skiene i uker og dager for at det skal bli best for akkurat meg. I bunn og grunn er han manageren min, med verdens dårligste timelønn. Han er grunnen for at jeg har stått oppreist i nedturer og vært med meg på oppturer. Uten han, kunne jeg ikke drevet med langrenn den dag i dag.

Hvilke mål har du satt deg for karrieren i langrennsløypa?

– Målet er å kunne gjøre «hobbyen» min, langrenn, til jobben min. At jeg kan prestere på et slikt nivå at det gir meg mat på bordet og tak over hodet. Utenom det skal jeg ikke legge skjul på at det er drømmen min å bli tatt ut på landslaget og representere Norge i VM, OL og verdenscuprenn.

Hva betyr sponsoratet med Gumpen for veien videre?

– Sponsoratet til Gumpen gjør at jeg nå enda lettere kan komme meg rundt på treninger og konkurranser uten bekymringen om jeg komme meg ditt på en trygg og problemfri måte. Som langrennsløper er jeg mye på reise både i Norge og Skandinavia, men med den nye ID.4 fra Gumpen kan jeg nå reise på en mer miljøvennlig måte.

Hvordan er sponsorer viktig for en langrennsløper som deg selv?

– For oss som ikke har nådd toppen helt ennå er sponsorer forskjellen på om man kan satse eller ikke. Utstyr til langrenn, reiser til renn rundt omkring, overnatting, mat og drikke koster. Når man trener to ganger til dagen og skal hvile mellom slagene blir det ikke mye tid til å jobbe inn de rundt 300-400 tusen det går i året. Sponsorer gjør at jeg kan legge all min tid og energi kun på å bli best. Å nå toppen kan for noen ta lengre tid enn hos andre. Derfor er det viktig å finne sponsorer som har trua på meg og kan se hvordan jeg kan utvikle meg og bli i fremtiden. Dette gir meg en ro på treningsfronten som bidrar til kontinuitet som er nøkkelfaktoren til suksess.

Vi ønsker Elin lykke til på ferden mot toppen!