Foto_Vi vant Årets Blinklys!
André Mikkelsen og Terje Olsen mottok prisen Årets Blinklys på Gardermoen tirsdag kveld. Foto: NBF

Vi vant Årets Blinklys!

Gumpen Skade & Bilpleie er tildelt den prestisjefulle prisen Årets Blinklys 2023 for arbeidet med bærekraft under bygging og drift av Kristiansands nyeste karosseriverksted og bilpleiesenter.

Det er Norges Bilbransjeforbund som årlig deler ut inspirasjonsprisen som hyllest til bærekraftstiltak i bransjen. Prisen ble delt ut under NBFs store konferanse Bilbransjens dager på Gardermoen i november, og da var det Gumpen som ble utropt som vinner.

I det nylig etablerte storbygget i Sørlandsparken har energibruk og materialvalg stått høyt på agendaen. Juryen ble imponert over alle grundige og nytenkende løsninger under etableringen av anlegget, og den langsiktige og helhetlige tilnærmingen til bærekraft​​.

– Dette var utrolig stas, sier daglig leder Terje Olsen hos Gumpen Skade & Bilpleie.

– Da vi begynte planleggingen av dette bygget, var målet å lage Norges mest bærekraftige karosseriverksted. Denne prisen viser at vi har gjort mye riktig.

Her er juryens begrunnelse:

Den nominerte har tatt bærekraft på alvor og i etableringen av og byggingen av det nye karosseriverkstedet i Kristiansand har de fokusert på energibruk og materialvalg. Gumpen Skade & Bilpleie AS har levert en veldokumentert og omfattende beskrivelse som ble presentert på en oversiktlig måte. Juryen ble imponert over alle de ulike tiltakene de har gjort i forbindelse med etableringen. Gumpen Skade & Bilpleie AS har en helhetlig og langsiktig tilnærming som juryen vektlegger.  

Den aktive involveringen av de ansatte, som har vært engasjert både i planleggings- og gjennomføringsfasene, ble spesielt fremhevet. Det er de ansatte som vil bære frem og forvalte bærekraftsarbeidet som er lagt ned. 

Gumpen Skade & Bilpleie AS har nylig etablert et nytt karosseriverksted med ambisjonen om å bli Norges mest bærekraftige. De har tenkt bærekraft fra A-Å, helt fra tegnebordet og ut til drift. Bygget ble offisielt åpnet i mars 2023, så det er for tidlig å måle den fulle effekten, men i perioden mars til september har solcellene produsert 150000 kWt og har overgått forventningene.  

Dette engasjementet gjenspeiles med fokus på  energieffektivitet  i hele byggeprosessen og i den påfølgende driftsfasen,  materialvalg,  avfallshåndtering, vannforbruk, teknologisk utvikling og ivaretakelse av alle  tre bærekraft dimensjonene: det sosiale, miljømessige og økonomiske.  

De har installert:   

  • solcellepaneler på 2/3 av taket,   
  • et fullverdig styrings- og driftssystem,   
  • en imponerende batteribank,   
  • fjernvarme,   
  • avanserte elbilladere og   
  • overvannsfiltrering.  

Tiltakene har gjort dem til en foretrukken partner for forsikringsselskaper og de har fått mye oppmerksomhet fra politikere, samarbeidspartnere og til og med konkurrenter. I tillegg har Gumpen Skade & Bilpleie AS integrert bærekraft dypt inn i sin kjernevirksomhet og er både ISO-sertifisert og Miljøfyrtårn.  

Igjen, tusen takk til alle som stemte på oss. Vi vil fortsette å jobbe for et mer bærekraftig samfunn, og håper dette vil inspirere flere bedrifter til å ta nye bærekraftsgrep!