Gjenskapte barndomsminne på bilskiltet

foto_VWFEBER
Han vokste opp med Boble, og ble plassert i hattehylla på vei opp og ned mellom Kristiansand og Hovden. Hans tredje VW eGolf har fått et helt spesielt kjennemerke.
foto_VWFEBER
Fotografen av dette bildet er Arne Helge Fjermeros selv, i California i 1978. Personene på bildet er hans bror og far.
Du har kanskje lagt merke til bilen med VWFEBER på skiltene, som daglig pendler mellom hjemmet og arbeidsplassen til Arne Helge Fjermeros – Kristiansand og Grimstad. Inspirasjonen til skiltet dukket opp på en parkeringsplass i California i 1978, da Arne Helge og familien bodde der borte et år. – Ettersom vi selv elsket vår Boble og kjørte rundt i denne på 60- og 70-tallet, syntes vi Bobla med VWFEVER var veldig moro. Det måtte foreviges. Jeg var fotograf og det er min far og min bror som poserer, forteller Fjermeros.
foto_VWFEBER foto_VWFEBER foto_VWFEBER
Gjenskapte skiltet Da det ble åpnet for personlige bilskilt i Norge, og han skulle registrere sin tredje eGolf, dukket den røde Bobla i Santa Barbara opp i minnet. – Jeg syntes det var gøy å gjenskape skiltet fra 70-tallet. Og jeg er også utrolig fornøyd med de Volkswagen-bilene jeg har hatt, sier Fjermeros. Boble-minner Han mimrer tilbake til utallige bilturer mellom Kristiansand og Hovden i Bobla. – Fra jeg var helt liten ble jeg plassert i en saueskinnspose baki hattehylla, og rett som det var veltet jeg i svingene, ler han. – På vinteren husker jeg også at min mor måtte sitte og skrape frontruta på innsiden, mens far kjørte. Vi hadde også med oss dyner i baksetet. Så det har skjedd en del forbedring siden den gang, både med Volkswagen og fokuset på sikring av barn i bil. Alle de tre eGolfene til Arne Helge Fjermeros er kjøpt hos Gumpens Auto Vest i Kristiansand. – Det er den beste plassen å handle bil. De strekker seg lenger enn forventet hver eneste gang, sier han.
Langtur med elbil Nå er han både Volkswagen-entusiast og elbil-entusiast. Han anslår selv at han har spart et par hundre tusen kroner på å kjøre elektrisk til jobb de siste årene. Familien har også kjørt på lengre turer til Bergen, Legoland og Liseberg. Neste mål er å ta eGolf-en helt til Frankrike. – Vi må uansett ha noen stopp underveis, og jeg synes det er helt perfekt å kjøre denne bilen på langtur. Nå har jeg lovet besøk i Disneyland til sommeren, så da er det bare å pakke bilen, lade opp og sette kursen sørover, smiler Fjermeros. PS: Nå har eGolf gått ut av produksjon, og nye ID.3 har tatt over i kompaktklassen til Volkswagen.