Foto_Yrkes-NM
Per Magne(t.v) og Sindre (t.h.) er klare for å konkurrere i Yrkes-NM i Kristiansand 27. September.
Skrevet av: Benedicte F. Glenne

Unge talenter til Yrkes-NM

Når landets beste lærlinger og unge fagarbeidere møtes til Yrkes-NM, er Gumpen godt representert! De talentfulle fagarbeidere Sindre Løland (20) og Per Magne Svardal (22) briljerte i uttaksrunden i hvert sitt fagfelt. Sindre i bilmekanikerfaget og Per Magne i bilskadefaget. Gutta fra Konsmo er begge veldig tydelige på hva som skal til for å vinne NM;  En må være best og jobbe strukturert.

- Det som skal til for å vinne NM er å være best, ha fokus og bruke tida best mulig, forteller Sindre bestemt. Han har brukt mange timer i verkstedet for å øve, både på dagtid og på kveldstid. Under uttaket til NM fikk de begge skryt for å ha et veldig høyt kompetansenivå, og dommerpanelet sa at de hadde det lille ekstra de trenger for å potensielt vinne Norgesmesterskapet. I dag er de begge ansatt på Gumpens Auto Vest.


Bilskadeoperatør Per Magne Svardal i verkstedet.

- Jeg begynte som lærling på Gumpen, og har jobbet mye med faget der, i tillegg til ekstra trening på kveldstid med oppgaver vi skal ha, forteller Per Magne som er ansatt som bilskadeoperatør.

 

Mange timer med øving

- Vi har på forhånd fått litt informasjon rundt oppgavene, både tema og litt rundt hvilke biler vi skal bruke, skyter Sindre inn. Han er i dag ansatt som tekniker på mekanisk verksted, og har fagbrev som bilmekaniker på lette kjøretøy.  - Gumpens Auto har i tillegg frigitt tid som vi har fått bruke til å øve på de ulike oppgavene vi har hatt behov for, forteller han videre.

Sindre Løland

Yrkes-NM 2022 arrangeres 27.–29. september i Sørlandshallen i Kristiansand og kombineres med utdanningsmesse for ungdomsskoleelever. Arrangøren Worldskills Norway forventer 12-15.000 elever. Fagarbeidere er de beste ambassadørene for yrket, og her kan mange unge la seg inspirere.

Veien videre til EM

I konkurransen som går over flere dager, skal guttene løse en rekke oppgaver, og er forberedt på at det blir hektisk. Det er allikevel tydelig at arbeidet deres har gjort seg bemerket i fagmiljøet. Til Fædrelandsvennen i fjor fikk Per Magne skryt av fagkonsulent i Bilfag Sør, Torstein Haraldseid.
- Han er den beste gjennom alle tider, uten tvil!

Gumpen Gruppen er stolte over de unge fagarbeiderne som har lagt inn mange ekstra timer i
verkstedet, og viser et høyt kunnskapsnivå. Det er viktig å heie på de som gjør en ekstra innsats!